TOTAAL CONCEPT

Een omgeving waar de veiligheid van het kind voorop staat: dat biedt Anacare. Het bedrijf heeft in de voorbije jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt en kampt evenals de volledige sector met een tekort aan werkkrachten. Hun wens? Een sterkere positionering als betrouwbare werkgever én dienstverlener. We gingen samen aan de slag met de merkidentiteit, het merkconcept en de volledige rebranding van Anacare.

MADE BY

Creamy Concepts

01

02

03

Een vertrouwde en veilige omgeving

Als jeugdorganisatie gespecialiseerd in ambulante begeleiding van multi-probleemgezinnen is het van belang vertrouwen, veiligheid en professionaliteit uit te stralen. Deze kernwaarden vormen de basis van de nieuwe merkidentiteit.

We creëerden een merkconcept waarbij de belofte van Anacare “wij zetten het belang van kind én ouder voorop”centraal kwam te staan. We ontwikkelden een opgefriste corporate identity die deze missie onderstreept. De visuele stijl voelt vertrouwelijk en toegankelijk. Het warme kleurenpalet in combinatie met zakelijke en speelse lettertypes werden zorgvuldig uitgekozen.

Niet alleen de visuele stijl, maar ook de copywriting, tone of voice en beeldstijl werden onder handen genomen. Door een setting te creëren waar de kinderen en ouders worden uitgebeeld in de “warme en veilige huiskamer” van Anacare sluiten ook de beelden aan bij hun verhaal.

De complete merk beleving van Anacare komt tot uiting in alle visuele elementen. Van corporate elementen, auto belettering en signing tot aan een website en social media. Wij zorgden voor een heldere en eenduidige uitstraling.

De website van Anacare is een belangrijk onderdeel voor het werven van nieuwe werknemers. We hebben een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website ontwikkeld die dient als online visitekaartje voor hun dienstverlening en openstaande vacatures.

04

05

06

07

08

Van concept naar activering

Mede door een fundament te leggen in de branding, maar ook de social media strategie en uitingen, kan de organisatie zich online- en offline sterk blijven profileren. Inmiddels hebben zich al een handvol aan nieuwe medewerkers aangesloten bij de organisatie en spreken wij over een succesvol branding traject.

KampsVanBaar
Advocaten