Doubletree By Hilton Sittard

Hilton, wellicht een van de meest prestige hotelketens ter wereld vestigt zich in het voormalige Bisschoppelijk College in Sittard als DoubleTree by Hilton. Black Label Hospitality fasciliteert de exploitatie van het hotel en schakelde Creamy Concepts in om een visuele beleving te creëren aan de twee horeca concepten in het pand.

MADE BY

Creamy Concepts

Black Label Hospitality staat bekend om de luxe belevingen die zij toevoegen aan hun unieke hotels. Dit mocht natuurlijk niet ontbreken in het restaurant en de bar. De eind 19e eeuwse bebouwing met toebehorende geschiedenis zijn het uitgangspunt geweest voor beide horecaconcepten. Zo is de ruitvorm een element dat veelal terug komt in het concept. We leggen hiermee de connectie tussen het restaurant The College en Bar Bisco.

Restaurant The College

Herbeleef je oude schoolherinneringen en praat bij over de smaakvolle gerechten van restaurant ‘The College’. Voor The College is er gewerkt met een typisch Amerikaans old-school font welke je laat terugbrengen in de tijd.

Dit typografisch logo wordt gecombineerd met de klassieke ruit. Het beeld- en woordmerk worden op een speelse wijze gecombineerd. De warme, retro tinten zoals rood, groen en beige maken het logo tot één sterk geheel.

01

02

03

04

Bar Bisco

‘Bar Bisco’, het Britse/Fransje zusje van The College. Hier kan men genieten van smakelijke cocktails en hartige gerechten bij deze verfijnde ontmoetingsplek. Voor de visuele identiteit van Bar Bisco is er gewerkt met een klassiek lettertype met een moderne twist.

‘Bar’ is neergezet in een modern en schreefloos font inclusief de verwerking van de terugkomende ruit. De combinatie met ‘Bisco’, welke in een klassiek font is neergezet en is geïnspireerd uit historische boeken, resulteert in een speels totaalplaatje.

05

06

07

08

Dit uit zich in de gehele doorvoering van design tot in servetten, bestekzakjes en additionele horeca elementen. Voor beide concepten hebben we gekozen voor exclusieve menukaarten welke als eyecatchers dienen op tafel. Waar we bij The College kiezen voor een traditionelere menukaart en binnenkant om het stijlvolle gevoel van de Franse keuken te waarborgen, kiezen we voor Bar Bisco juist voor een lossere, non-traditionelere kaart.

De gouden en zilveren preeg-afwerkingen en de high-end leerstructuur maken de menukaarten en rekeningmapjes een echte aanvulling op beide horecaconcepten.

Wij zijn trots dat Creamy Concepts heeft mogen meewerken aan totstandkoming van het DoubleTree by Hilton hotel. De horeca concepten zijn uitgerold tot restaurants met een beleving, een moment van samenzijn en oude herinneringen. Heb jij al een tafel gereserveerd?