A Few less Roomers, a little more fashion.

Roomers is al 15 jaar een gevestigde kledingwinkel met hoogwaardige kwaliteit merkkleding voor mannen. De stijlvolle winkel in het centrum van Heerlen sluit perfect aan bij de kernwaarden van Roomers: high-end en exclusiviteit. Echter bleef de online identiteit van Roomers achter. Aan ons de taak om next level te gaan met de huisstijl van Roomers en dit door te voeren in de online uitingen.

MADE BY

Creamy Concepts

01

02

03

04

05

We zijn aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een concept waar Roomers zich mee kan onderscheiden in de branche. De merkwaarden van Roomers zijn onder anderen Krachtig, Trendy, Edgy. Door het gebruik van speelse quotes zoals ‘A few less Roomers, a little more fashion’ maken ze indruk bij de doelgroep. Bij Roomers zorgen ze dat je altijd de best-dressed in Town bent.

De visuele identiteit bestaat uit een stoere diepzwarte kleur, een statement kleur reflex blue en een bold font. Deze elementen zijn doorgetrokken in alle uitingen en dienen als Eye-catchers. We ontwikkelden alle elementen van visitekaartjes, bedankkaartjes, luxe winkeltassen tot aan de kassabon mapjes en verpakkingen voor de webshop.

Voor al het drukwerk is er gekozen voor high-end, duurzaam diepzwart papier afgewerkt met zwarte folie-finish voor een luxe en edgy uitstraling. De statementkleur reflex blauw is verwerkt op de snee en in de details.

Een belangrijk onderdeel van de opdracht was het ontwikkelen van een goede technische webshop, geheel in de nieuwe huisstijl en eigen professionele content. We namen de Art direction uit handen voor de webshop fotografie en we zorgden voor de juiste tone of voice zodat webshop bezoekers geprikkeld worden om actie te ondernemen.

Door de krachtige herpositionering van Roomers, doorgevoerd in alle communicatiemiddelen, gaven wij Roomers een professionele identiteit die zich onderscheidt in de markt. Deze samenwerking wordt voortgezet door middel van marketingcampagnes. Wekelijks verzorgen we content voor de social media kanalen, nieuwbrieven en advertentie campagnes.