TOTAAL CONCEPT

Sutherland Design is gespecialiseerd in het ontwikkelen van totaalconcepten voor hotels. Ze ontzorgen bedrijven volledig door het ontwerpen, realiseren en opleveren van turnkey hotelinrichtingen. Het enige wat in hun huidige bedrijfsvoering ontbrak was een sterke visuele identiteit in lijn met hun core-business: turnkey opleveren.

MADE BY

Creamy Concepts

01

02

03

MERKIDENTITEIT

Aan ons de taak om een volledig nieuwe identiteit te ontwikkelen voor dit stijlvolle bedrijf. Allereerst zijn wij gestart bij het beeldmerk en bijbehorend logo. Het logo vertaalt letterlijk naar hun core-business: turnkey opleveren. Het beeldmerk is opgebouwd uit elementen van een sleutel, een hotel en de voorletters van het bedrijf. Deze elementen zijn allemaal terug te leiden naar hun dienstverlening. Het uiteindelijke logo is simpel, minimaal en een tikkeltje stoer.

Vervolgens is dit doorvertaald naar de afwerking in het drukwerk. We hebben gekozen voor een papiersoort wat de structuur van leer evenaart. Daarnaast is er voor de presentatie mappen gekozen voor een extra accent middels een cognac lederen band. Dit geeft het drukwerk een unieke en stijlvolle afwerking.

In de fotografie hebben we het concept van de structuur en elegantie doorgevoerd. We hebben er voor gekozen om middels sfeerfoto’s en portretten het bedrijf in beeld te brengen. Deze zijn vervolgens toegepast op de website welke een overzicht is van de gehele dienstverlening en afgeronde projecten van het bedrijf. De social media is een verlenging van de website waar regelmatig projecten worden gedeeld, maar ook actualiteiten, nieuwtjes en interieur inspiratie.

04

05

MERKBELEVING

Daarmee is de kwaliteit en het gevoel welke Sutherland Design zo aandachtig doorvoert in hun eigen projecten, ook verwerkt in hun eigen merkidentiteit.

06

07

08